Bebekler Neden Sinirlenir?

Özellikle ilk defa anne baba olan ebeveynler öfkelenen, ağlayan bebeklerinin neden sinirlendiğini anlamayabilirler. 

Bebekler neden sinirlenir diye soran ebeveynler için bebeklerin neden sık sık, şiddetli şekilde sinirlendiğini yazımızda inceleyeceğiz. Bebeğinizin öfkeyle ağlamasının pek çok sebebi olabilir.

Bebeklerde Sinirliliğin Sebepleri ve Sinir Anında Yapılması Gerekenler

Bebeklerde neden sinirlenir sorusunun cevabı bebeğin kişiliğinde saklı olabilir. İnsanların kişiliği doğduğu günden itibaren şekillenmeye başlar. Bazı bebekler oldukça sakinken kimisi kolay öfkelenir ve sinirle ağlar veya ellerindeki eşyaları fırlatırlar. Bebeğinizin sinirlenme sebebi bu küçük insanın kişiliğine göre değişiklik gösterebilir.

Bebekler isteklerini ve ihtiyaçlarını ağlayarak ebeveynlerine veya onlara bakan kişiye iletirler. Hayatlarının ilk zamanlarında iletişim kurmak için ağlamaktan başka şansları yoktur. Bu nedenle sinirli bebek de sinirini ağlayarak ifade eder. Öfkelenen bebeğin şiddetle ve yüksek sesle ağladığını, ağlama krizine girdiğini fark edebilirsiniz.

Bebeklerde sinirlilik hali bir isteği veya ihtiyacı gerçekleşmediği için olabilir. Özellikle bu ihtiyaç veya istek uzun süredir erteleniyorsa bebek sinirlenmeye başlayabilir. Bununla beraber bebeğiniz engellendiği hissine kapılırsa da sinirlenebilir.

Örneğin çocuğun yemeğiyle oynamasına izin vermeyip kızarsanız bebek neden engellendiğini anlamayacak ve kısıtlandığı için sinirlenecektir. Böyle bir durumda bebeğe kızmak yerine ilgisini başka yere çekmek daha iyi bir çözüm olabilir.

Sinirlilik halinin bir diğer sebebi de yorgunluktur. Yorgun bebeğinize istemediği halde banyo yaptırmaya çalışırsanız bebeğiniz doğal olarak sinirlenecek ve huysuzlanacaktır. Bebeğin yorgun olduğunu fark ettiğinizde ona biraz izin vermeli ve dinlenmesini sağlamalısınız.

Çocuğunuz yorgun olmasa bile istemediği bir şeyi yapması için ısrar etmeniz de bebek de kısıtlanmışlık hissi yaratacaktır. Yetişkinlerde olduğu gibi bebekler de kısıtlanmışlık karşısında sinirlenebilirler. Bebekler neden sinirlenir diye soruyorsanız bunun sebebi ısrarla yedirmek istediğiniz son kaşık, ısrarla giydirmek istediğiniz yelek gibi basit şeyler olabilir.

Bebekler büyüdükçe farklı alanlarda deneyim kazamaya başlarlar. Bu noktada bebeğinizin başarısızlıkla karşılaşması da kaçınılmazdır. Bebeğin başarısız olduğu için sinirlendiğini fark ederseniz onunla tatlı bir dille konuşun ve yanında olduğunuzu hissettirerek destek olun.

Verdiğimiz örneklerden anlaşılabileceği gibi bebekler neden sinirlenir sorusunun birden fazla cevabı var. Sinirli bebek o an bahsettiğimiz sorunları yaşıyor ve bunu ifade edemediği için sinirleniyor olabilir. Bebeğin sinirli olduğu anlarda sizin sakin kalmanız ve bebeğin ihtiyaçlarını anlamaya çalışmanız doğru bir yaklaşım olacaktır.

Sosyal Medyada Paylaş:

Bunlar da İlginizi Çekebilir

bebegim-neden-elini-emiyor
Bebeğim Neden Elini Emiyor?

Bebeğim neden elini emiyor sorusu birçok ebeveynin cevabını merak ettiği bir sor…

Devamını Oku
bebeklerde-hickirik
Bebeklerde Hıçkırık

Hıçkırık her birimizin tecrübe ettiği, gündelik hayatımızın olağan akışında çoğu zama…

Devamını Oku
kolik-bebek
Kolik Bebek

Kolik bebek, herhangi bir sağlık sorunu olmayan bebeğin tekrarlayan ve şiddetlenen şe…

Devamını Oku
Randevu Al